Huisje Boompje Beestje
Door: Martin
Blijf op de hoogte en volg Martin
18 Augustus 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Voor degenen die Christina nog nooit ontmoet hebben: als ze in een hoek zit en er ligt een deken over haar heen, iets wat ik haar meerdere malen heb zien doen, dan valt ze niet meer op. Ik noem haar dan ook liefkozend 'kleintje'. Zij verwijst naar mij in Duits accent met 'Martin ze Womanizer'. Ik weet niet hoe ze daar bij komt, ik heb me voorbeeldig gedragen afgelopen semester.
Een aantal appartementen bekeken. Alles was duur, soms wel mooi, maar toch $700+ voor omgebouwde zolders in brooklyn. Wel beter dan de $1500/md voor een gedeelde kamer in university housing, maar vaak dubieuze huisbazen. Ene Chaka Zulu zou me terugbellen, maar verdween spoorloos. Huisbaas Art verwelkomde mij en Christina in een pand op een industrieterrein met de opmerking: 'Is ze 9 jaar? Seks met een minderjarige is strafbaar he'. Art (75) hield niet op, 'ik had ooit een affaire met mijn huurster. toen ze vroeg of ze geen huur meer hoefde te betalen, zei ik: ben je een prostituee ofzo? Je kan vertrekken'.
We maakten ons zo snel mogelijk uit de voeten.
En toen belde Scarlett. Of ik wilde komen kijken/hospiteren in hun appartement. Zij is Dominicaanse, mijn leeftijd en zit op de kunstacademie hier om de hoek. Haar man(!) Albert is videokunstenaar. En huisgenoot Felice weet nog niet wat ze gaat doen in New York. Toen ik kwam kijken kreeg ik meteen een glaasje wijn en wat te eten. Voor het eerst tijdens mijn zoektocht dacht ik aan dat onvertaalbare Nederlandse woord. 'Gezellig!' Sfeerverlichting, hangbanken en drie speelse katjes die door het huis dartelen. Ik klom op de spreekstoel en dat heeft gewerkt, ik kon de kleinste kamer betrekken. 10 m2 waarvan een deel bestaat uit inbouwkast is niet zo erg als je weinig spullen hebt. Voor $450 inclusief kabel, internet en telefoon mag je je in deze stad gelukkig prijzen. De buurt is ook in orde en naar goed Amerikaans gebruik behoorlijk gesegregeerd. Bijna uitsluitend afro-amerikanen, maar nu de omliggende wijken te duur worden verandert hier ook langzamerhand de bevolkingssamenstelling. Het is een 'up and coming neighborhood' zo'n 25 minuten met de metro naar de universiteit.
Het is mijn huis voor de komende 5 maanden - weest welkom!
Wegens een gebrek aan digitale camera nog geen foto's online. Jullie zullen het moeten doen met de sattelietfoto's online. Ga naar http://maps.google.com en copy paste het volgende: 127 clifton place, brooklyn, ny
Voila, daar woon ik. Aan de straatkant (noordzijde), 2 hoog. Voor de luie-stoel meereiziger. Ik zal de adressen van bezienswaardigheden af en toe posten zodat jullie mee kunnen kijken via google.
Genoeg voor nu, ik ga kijken of ik iets aan het walgelijke tl licht hier kan doen.
Coming up: mijn kennismaking met de universiteit en mijn spoedcursus Amerikaanse cultuur.
Dank voor de reacties. Als ik een bureau heb geinstalleerd zal ik ook eens aan individuele e-mails, brieven e.d. toekomen zonder last te krijgen van mijn rug.
Groet, Martin
18 Augustus 2005 - 06:31
Wilco & Janneke:
Goedo zo jochie!
Eindelijk een huis voor onze zwervende indiaan! -
18 Augustus 2005 - 06:51
Angela:
Je bent dus veilig aangekomen! :)
En je hebt inderdaad niets teveel gezegd, wat pokkeduur zeg! En dan zeikt hier iedereen over een kamer van 300 euro. (die van mij is lekker 200 incl voor 21 m2 :P)
Maargoed, schaf maar snel een digitale camera aan, of leen ze op je universiteit! Of zoek vrienden met digicams, want met google maps nemen we natuurlijk geen genoegen he.
Veel plezier in ieder geval en ik wacht weer met smacht op het volgende bericht!
*hoela hoela* -
18 Augustus 2005 - 07:29
Mark:
Gefeliciteerd met je onderkomen, jongen :)
Martin ze Womanizer, ik heb echt géén flauw idee hoe je kleintje daar bij komt. Het zal ongetwijfeld Duitse scherpzinnigheid zijn.
En een gezellig huis is beter dan een groot huis, nietwaar? (oeps, ik heb beide, hihi) Zo te zien is het een aardige locatie, vooral die Wildlife Refuge klinkt veelbelovend.
Toch stiekem maar eens kijken over we geld hebben om een paar daagjes langs te komen ;) In ieder geval tot lees'! -
18 Augustus 2005 - 09:18
Charlot:
Wat leuk om te lezen! Gelukkig gaat alles nog goed.
Hou ons op de hoogte, Chief Shitting Bull!
*kusch* -
18 Augustus 2005 - 10:22
Nicole:
Hé Martin,
Tof van je te vernemen,was al bang dat ik te laat was!
De beschreven 'gezelligheid' klinkt goed.
Have Fun... -
18 Augustus 2005 - 10:30
Bart Van Rooijen:
He Martin
Leuk om wat van je te horen. Ik zit op kantoor (erg saai) en het is eindelijk mooi weer hier in Nederland, dus ik ga snel weer naar huis. Ik zie je volgende mailtjes wel verschijnen, veel plezier en succes daar in the States. -
18 Augustus 2005 - 14:12
Asmae:
Leuk om van je te horen! Dus je bent helemaal gesetteld in the Big Apple. Heel veel plezier en geniet er van!!! -
19 Augustus 2005 - 12:36
Willem:
He Martin,
Klinkt avontuurlijk! Ik wens je een mooie tijd, goede feesten en vooral inspiratie. Groet -
19 Augustus 2005 - 23:26
Joost:
Klinkt allemaal erg goed. Naar wat ik gehoord heb is NY fantastisch. Vergeet niet om ook te leven daar, maar dat is een advies wat je volgens mij helemaal niet nodig hebt. Veel plezier in deze mooie tijd.
joost
ps. Hier is alles zoals verwacht gewoon hetzelfde als altijd. -
21 Augustus 2005 - 15:17
Quirien:
Gaaf man dat het gelukt is een kamer te vinden!!!
Heel veel geluk de komende maanden en even een vraagje, vind je het goed dat ik van 25-12 tot 1-01 naar je toe kom? Welk vliegveld is handiger: Newark of JFK?
Ik hoor je snel, knuf...