3:48:02 - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Martin Gevonden - WaarBenJij.nu 3:48:02 - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Martin Gevonden - WaarBenJij.nu

3:48:02

Door: Martin

Blijf op de hoogte en volg Martin

16 November 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Hallo thuisfront!

[3:48:02] zat er tussen mijn eerste stappen op de Verrazano-Narrows, een hangbrug die op en neer deinde door alle voeten die er voortdurend op neerploften, en het glorieuze finishmoment in central park. Tussen kilometers 30 en 40 heb ik geleden, maar ik heb bovenal genoten.
Genoten van de mooie dag - iets te mooi om hard te lopen met temperaturen van boven de 20 graden.
Genoten van de andere athleten, afgetrainde mensen uit alle uithoeken van de wereld - deelnemers in kilt, koeienpak en nationale kleuren.
Genoten van de honderden bandjes langs de straten - het ene moment hardrock, dan een stel doedelzakken en vervolgens een jazzy ensemble.
Genoten van het publiek, dat je terzijde stond met bananen, tissues en heel veel aanmoedigingen. Voorop mijn shirt stond in grote sierlijke letters 'Martin'. Afhankelijk van de wijk waar we waren werd het op zijn Spaans, Italiaans, New Yorks of Pools uitgeroepen. GO MARTIN! Alleen op de bruggen met de stevige hoogteverschillen werd er door de athleten onder elkaar stilzwijgend afgezien. Ook in het Joods Orthodoxe deel van Williamsburg kon je een speld horen vallen. Lange baarden en pijpekrullen sloegen je gade van onder hun zwarte hoeden. Een surrealistisch stukje stad dat opgevolgd werd door het artsyfartsy deel van de wijk, in hipheid vergelijkbaar met Berlijn. Dit is een stad van scherpe contrasten.
Ik nam mijn tijd voor het publiek, voor zover dat gaat als je ze voorbij rent. De handen van een rij met kinderen aantikken, een paar gekke dansende bewegingen maken bij goede muziek, heel hard 'Thank you Brooklyn!' roepen, of 'HOLLAND!' als er weer een groep Nederlanders in fel oranje langs de kant stond, en mijn moeder en Floor even een kus geven toen ik ze zag staan.
Door dat publiek zijn de kleine pijntjes, het vloeibare voedsel en de schrale tepels (ik weet nu waarom ze voor de start 'nippletips' uitdelen) te overkomen. Toen de eindstreep in zicht was, wist ik nog een sprintje uit mijn benen te wringen. Een klein machtsvertoon om me van de menigte te onderscheiden toen ik joelende tribunes passeerde, je gloriemomenten moet je uitbuiten. Lachen voor de finishfoto en - spierpijn.
Helaas waren ze mijn bagage kwijt en duurde het nog ruim anderhalf uur voor ik eindelijk herenigd werd met mijn supporters, maar dat mocht de pret niet drukken. De volgende dag apetrots de New York Times opengeslagen en mezelf teruggevonden op een 5995e plaats. Daar stonden nog 30.000 namen achter, waaronder die van BN-ers Pieter-Christiaan van Oranje (die moet ik in mijn eindsprint nog voorbij gekomen zijn), Thomas Acda en Rene Froger (die meer dan twee uur later over de streep kwam). Leontien Zijlaard-van Moorsel was een halve minuut sneller dan ik, maar daar kan ik heel goed mee leven.

Het marathoncircus, mijn ouders en Floor brachten een vakantiegevoel mee. Met zijn allen in Martin's jeugdherberg in Brooklyn, met bagels voor ontbijt en uitstapjes naar het empire state building (HOOG! - Adembenemend met zonsondergang), Times Square (Kermisverlichting x 100 - een reuzenrad IN de Toys 'r Us) en het MoMa (Een snoepwinkel vol moderne kunst, je kan het niet allemaal tegelijk behappen). Het was een heerlijke maand.

Nu het thuisfront inderdaad weer helemaal aan de andere kant van de oceaan zit, keek ik weer eens vooruit in mijn agenda. Ik heb voor elk van mijn vakken nog maar 3 colleges te gaan. Volgende week is er nog een korte thanksgiving-vakantie, begin december ga ik een paar dagen op bezoek in Indiana. Ik moet maar eens aan mijn eindpapers gaan werken. Mijn science studies prof is geen softie: "If they disagree with your paper, people will try to rip you a new butthole!". Ik gebruik ten opzichte van haar wat subtielere taal, hoewel ik gisteren wel pissig was omdat ik van 14 - 18.30 op college had zitten wachten. Toen er niemand kwam opdagen bleek ze het twee uur van te voren via de e-mail te hebben afgelast. Het was allemaal niet zo'n drama geweest als ik er niet met koorts had gezeten, ik had al 4 colleges gemist en vond dat ik er naartoe moest. Vandaag kon ik gelukkig even uitzieken van het milde griepje (niet-vogel-variant) waar ik dit weekend ineens aan moest toegeven. Ik zou eigenlijk proefpersonen testen voor ons neurolinguistiek experiment, maar ik ken maar heel weinig mensen aan NYU met Engels als moedertaal dus het kwam me goed uit dat ik niemand had. Het experiment komt ook nooit van z'n leven af voordat ik hier vertrek, aangezien dit pas de voor-test is om de woorden uit te zoeken die we uiteindelijk in de hersenscanner gaan laten zien. Hopelijk krijg ik nog wel een paar voorlopige resultaten onder ogen. Voor belangstellenden heb ik een heel kleine samenvatting van wat we onderzoeken onderaan gezet.

Ik ga maar weer eens een kopje thee inschenken en verder aansterken.
Ik ben blij met zoveel enthousiaste lezers; of je nou alles leest of kleine stukjes, bedankt voor de belangstelling!
You are AWESOME!

Martin

We gebruiken MEG, Magneto EncephaloGraphy, een instrument met zeer goede temporele en goede spatiele resolutie (en een prijskaartje van een miljoen) om 'aspectual coercion' onder de loep te nemen. We meten de magneetvelden ten tijde van de presentatie van het werkwoord in de zin, om te kijken of we dit proces kunnen isoleren.

exactly at midnight the drunkard belched on the sidewalk
(de dronkelap boert een keer om middernacht)
Deze interpretatie is recht-toe-recht-aan

for ten minutes the drunkard belched on the sidewalk
(de dronkelap boert meerdere keren in een periode van 10 minuten)
Voor deze interpretatie is aspectual coercion nodig, aangezien een enkele boer geen 10 minuten duurt.
We hopen dat deze conditie een ander responspatroon laat zien dan de andere condities

for ten minutes the drunkard smoked on the sidewalk
exactly at midnight the drunkard smoked on the sidewalk
We hebben zinnen met werkwoorden die een doorlopende actie beschrijven ter controle

exactly at midnight the tide belched on the sidewalk
for ten minutes the tide smoked on the sidewalk
We hebben onzin zinnen die met EEG maten een N400 effect opleveren ter controle

• 17 November 2005 - 09:29

Mark:

Wij, de lezers, awesome? Ik denk dat jouw avonturen doornemen een stuk minder inspannend, grensverleggend en prijzenswaardig is dan 40 kilometer bijna net zo snel afleggen als ons aller Leontien ;) YOU are awesome, to say the least!
    Succes met je eindpaper(s?), ik ben erg benieuwd naar de verslaglegging van jullie experiment.

• 17 November 2005 - 12:14

Sanne:

sjeez Martin... ben jaloers op je sportiviteit :P Ikke heb wat maandjes terug mn enkelband gescheurd dus ik zal het je nooit na kunnen doen! Echt te gek! Ben trots op je ;-) x

• 17 November 2005 - 15:25

Geoffrey:

Ik denk dat ik pakweg 3 minuten 38 minuten kan rennen voordat ik volledig buiten adem ben..Even een nieuwsupdate vanuit Almere; Dirk en ik wonen nu in Haven-centrum bij de rest vd groep, met de Meergronden zichtbaar vanuit mn slaapkamer. Je bent alvast uitgenodigd om een keer te komen kijken. ;)

• 17 November 2005 - 15:27

Geoffrey:

3 minuten en 48 seconden moet dat zijn, dus. Doh!

• 17 November 2005 - 17:38

Max:

Martin, ik vind het echt heel erg bijzonder hoe jij je daar in een relatief korte tijd zó ontzettend hebt kunnen vestigen. Moet zeggen dat ik niet weet of 3 uur en 48 minuten goed is of niet, maar de prestatie op zich is geweldig! (verder kan ik me nog een specifieke avond tijdens AW herinneren, waarbij het onverwachts donker werd en we veel langer dan gepland hebben hardgelopen, omdat we de weg kwijt waren... Toen jij zelfs het laatste half uur niet van ophouden wist, wist ik dat het met die sportiviteit van jou wel goed zat.) Ik wens je nog een hele leuke tijd en voor nu beterschap toe!
    Groeten: max

• 17 November 2005 - 18:04

Angeila:

Yo hoela. Ik vind je een heerschende bikkel. Ik zou na 2 kilometer al instorten vrees ik. Of ik zou er 8 uur over doen. Lopend dus. Ik ben trots op je en drink straks een biertje op je.

Cheers dude.

Liefs, Angela

• 17 November 2005 - 18:17

Thijs:

Martin, 1 woord: Respect!

• 18 November 2005 - 11:53

Edwin:

Knap gedaan hoor! Nou, dat belooft wat voor mijn eigen uitwisseling. Ik kan nog steeds niet wachten!!! Ik geloof alleen dat er in de periode dat ik zou moeten gaan (heb nog steeds geen NYU pakket thuis, aaarrrhg) er geen dergelijk evenement wordt georganiseerd. He, wat jammer nou...

Groetjes!

• 18 November 2005 - 14:42

Annelies:

Ik had niet anders verwacht van mijn bikkelneefie!!! Klasse Mart en echt super dat je ouders langs de zijlijn stonden....heeeeel veel succes met je eindpapers!!
    Kus, Anne

• 18 November 2005 - 15:23

Jasper:

De snelste BN-er deed er 3:48:02 over...
    Grats.

• 18 November 2005 - 15:25

Jasper:

Ik was je 8000ste pageview, nogmaals grats ;)

• 19 November 2005 - 12:06

Greke:

Apetrots! Echt super goed! Lees je verhalen nog steeds met plezier, geniet van NY (maar volgens mij lukt dat wel)! Dikke kus

• 20 November 2005 - 17:19

Floor (A):

Whaaaaaaaaaaaaaaaa! Je bent geweldig! Heel veel bewondering voor deze prestatie. Je bent een kei, gefeliciteerd! Liefs
    Floor

• 21 November 2005 - 19:42

Brigitte:

Heej Martin, goed joh!
    Hier nog een trotse nicht uit Nederland!! )Hmmm klinkt beetje vreemd, maar goed, ik blijf je verhalen volgen! Geniet er nog van!!

• 21 November 2005 - 20:56

Pepijn:

Had me eens eerder verteld dat je een blog had... dan was ik vaker komen kijken, je schrijft leuk, doe daar iets mee! (en dan dus niet onderzoeksverslagen schrijven...)

veel plezier nog deze maanden en als je in nederland terug komt moeten we weer eens iets afspreken

groetjes

trouwens mijn meel adres is tegewoordig: pepijn@dataloss.nl

• 22 November 2005 - 11:25

Els:

Martin, jee ik heb nooit geweten dat je zo leuk kunt schrijven en dat je zo lang hard kunt lopen en eigenlijk wist ik een heleboel niet van je. Petje af hoor.k Ben best trots dat ik familie van je ben, lol. Heel veel groetjes van je tante, daaaggggggg

• 23 November 2005 - 11:23

Saskia:

Hee martin, dude! Klinkt goed man! Ik wist niet dat je schrale tepels kreeg van hardlopen. Heb ik weer wat geleerd. Jouw verhalen geven me alleen nog maar meer zin om ook naar NY te gaan. Ga ik ook zeker doen, ooit. :) x