Thanksgiving, Thanksgetting
Door: Martin
Blijf op de hoogte en volg Martin
26 November 2005 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Maar thanksgiving is uiteindelijk een familiedag. Sport kijken en met zijn allen om de tafel voor een eetfestijn. Ik was met Christina's gezin mee naar een kast van een huis in Greenwich, Conneticut - een soort Wassenaar waar veel wallstreet bankiers wonen. Het belangrijkste: de kalkoen. Daarnaast allerlei traditioneel Amerikaans voedsel: stringbean casserole, yams, turnips, creamed onions, mashed potatoes, stuffing en cranberry sauce. Om eerlijk te zijn: de Amerikaanse keuken is niet zo bijzonder. Vaak zit er eigenlijk maar weinig smaak aan en kan ik me lekkerdere dingen bedenken om je vol aan te eten. De toetjes bijvoorbeeld: Cheescake, Magic Cookie Bars, Pumpkin Pie, Ice Cream, S'Mores, Minced Pie, Chocolate torte, Apple pie en Pumpkin-gingerbread-parfait en er stond nog meer op tafel. Ik heb een doggiebag met zoetigheid meegekregen. En dat terwijl ik na de marathon en met de vrieskou niet echt veel meer ga hardlopen. Van de tafelconversatie wil ik jullie een anecdote niet onthouden:
Uncle Bob: "The president was shocked when he heard that two Brazilians were killed last week. He looked very pale, and kept muttering: that's so terrible, that's so awful... When he was asked by one of his aides: "Are you alright mr. Bush?" he responded. "I just can't sleep because of this great loss, but can you please remind me, what number is a brazillion again?"
Inmiddels is thanksgiving over gegaan in Black Friday, de drukste winkeldag van het jaar. Ik zag het niet zo zitten om me in de strijd om de traditionele post-thanksgiving koopjes te mengen, hoewel ik wel vanalles nodig heb. Vorige week ben ik na college met een stel vrienden gaan stappen en toen is mijn rugtas gestolen. Camera, agenda, biblotheekboeken, aantekeningen etc. Het zoeken naar mijn bezittingen in de vuilnisbakken op de dichtsbijzijnde straathoeken was een domper op een verder geslaagde avond. Misschien krijg ik nog wat verzekeringsgeld, maar vooral het gedoe van aangifte doen en je spullen vervangen is buitengewoon vervelend. Voorlopig om die reden dus ook geen nieuwe foto's, maar ik zal binnenkort wat plaatjes uit de periode rond de marathon online zetten. Ach ja, shit happens en valt grotendeels in het niet bij al het leuks wat ik meemaak.
Nu is het tijd om me aan een kleine avondmaaltijd en een aantal overgebleven thanksgiving toetjes te vergrijpen.
Groet vanuit de suburbs!
Martin
26 November 2005 - 11:33
Heleen:
Mart! Zat gisteren de dvd van de studiereis te bekijken. Eerste uitroep: MARTIN!!! Goed om je even te zien ;)
hele dikke kus
Heleen
ps dank voor je mail -
26 November 2005 - 14:59
Herma:
Hoi Martin,
Goed zeg, je maraton! Eva had je tijd al vrij snel opgezocht. Vorige week hebben we bij je ouders veel foto's gezien en veel verhalen gehoord, dus we weten nu aardig goed hoe je woont. N.Y. ziet er veel mooier uit dan ik had gedacht.
Fijne tijd verder. Groeten van Eva, Hans en Herma -
27 November 2005 - 15:52
E To The Lant Aka Elande:
Nog ff een verlate repsect (geen spelfout) voor je Marathonprestatie. Ben zelf inmiddels ook begonnen met hollen, en voel nu natuurlijk lichte druk dit na te doen. Dat doet echter niets af aan jouw toptijd -
29 November 2005 - 17:37
Charlot:
Ik ben trots op je Martin! Dat je EN de marathon EN Thansgiving hebt overleefd ;)
Have fun!
*kusch* -
02 December 2005 - 13:58
Rene:
Hoi Martin,
Da's niet niks zo'n marathon. Strakke tijd en dat in combi met brains, GIGA.
Rene