Gezelligheid kent geen tijd
Door: Martin
Blijf op de hoogte en volg Martin
24 Januari 2006 | Nederland, Amsterdam
A.S. woensdag, 25 januari om 10:50 stap ik op vlucht NW 67 naar Detroit, waarna NW 1555 me naar Indianapolis brengt. Om de jetlag tegen te gaan moet ik veel koffie drinken, en jullie zijn dus allemaal van harte uitgenodigd om op schiphol een bakkie te komen doen zo rond achten.
De afgelopen weken heb ik weer even op krachten kunnen komen, iets waar ik duidelijk aan toe was na de achtbaanrit van een half jaar, die New York voor me betekende. Rustig aan hele dagen vertellen over mijn belevenissen, koffie drinken, luisteren naar wat anderen hadden meegemaakt en borrelen. Ik was weer helemaal in mijn element. Af en toe ook nog wat werk verzet. Ik heb een nieuwe zorgverzekering, en het boek over 'het zelf' waar ik een bijdrage aan lever staat op de rails. Het lijkt er op dat ik als ik aankom in Indiana bijna direct over een kamer en een minivan kan beschikken, met dank aan de hulp van Kipp en Susie, en dat is een fijne gedachte. Het blijken toch de Amerikanen die ik in Amsterdam heb ontmoet te zijn, waarmee ik blijvende vriendschappen heb gevormd. De contacten die ik in New York heb gelegd bleven bij een aantal oppervlakkige, maar enthousiaste, ontmoetingen. Mensen die het gesprek afsluiten met: "It was sooooo nice to meet you! Let's hang out together again real soon OK? I had so much fun! I'll call you next week. Really!" En dan vervolgens volledig onbereikbaar zijn en niets meer van zich laten horen. Phony, noem je dat. Toen ik aan het begin van mijn verblijf 'Catcher in the Rye' las vond ik hoofdpersoon Holden Caulfield totaal gestoord. Maar hij heeft gelijk: phonies genoeg in New York. Zo voelt dat voor mij in ieder geval, ook nu ik weet dat het een Amerikaanse beleefdheidsnorm is.
Hier, thuis, voelde alles weer echt. Echte warmte, echte gezelligheid, echte verliefdheid, echte vrienden en echt bier. Een kort maar krachtig verblijf, waarin ik gelukkig velen van jullie heb kunnen zien. Mijn plannen om, bij gebrek aan OV kaart, met de auto tot in de uithoeken van het land te crossen strandde echter op de A1. Ik zat voor de tweede keer sinds een half jaar achter het stuur en moest plotseling remmen voor een opstopping. Ik had genoeg afstand om op tijd tot stilstand te komen. BAM! Het busje achter me kwam een paar meter te kort. Even schrikken en de auto total-loss, maar gelukkig iedereen gezond en wel. Dat geldt helaas niet voor een vriend van de familie, bij wie ik in het begin van mijn studententijd nog wel eens logeerde op de Valeriusstraat. Vooral de nacht dat ik het huisnummer vergeten was en alle deuren heb geprobeerd tot de politie polshoogte kwam nemen is me bijgebleven. Maar vorige week is hij plotseling overleden en dus sluit ik mijn verblijf hier af met een definitief afscheid.
Vanaf de overkant van de oceaan kwam er nog wat Amerikaans-Israelische slapstick. Ik wilde in New York spullen opsturen naar Indiana, maar het postkantoor was gesloten en dus zouden Eran en Yali het voor me doen. Ik verzekerde ze: geen bommen, biochemische middelen of pluimvee. Toch werden ze door de postbeambten belaagd met een vragenvuur. 'Wat hebben jullie daar en waarom hebben jullie het zo ingepakt?' Het bleek dat de tape die we gebruikt hadden bij het inpakken niet toegestaan was omdat hij zilverkleurig was en de x-rays terugkaatste. Ze moesten alles eraf pulken onder gegniffel van de aanwezige Amerikanen over de domheid van de argeloze buitenlanders. Ik trakteer ze volgende keer in New York op pizza van Grimaldi's (al 5 jaar op rij de beste in New York) om het goed te maken.
Nu is het de hoogste tijd om te gaan inpakken voor mijn volgende avontuur. Stroopwafels, kaas, hagelslag en drop. Survival in de wildernis.
Ik blog vrolijk door. Ik dank mijn 173 abonnees en alle incidentele lezers voor de positieve feedback. Voor december kom ik zeker nog wel een keer terug, gezelligheid kent misschien geen tijd maar wel een land, Nederland.
24 Januari 2006 - 00:46
Sjappie:
1st POST!
(dat hoort bij een populaire Blog, niet dan?) -
24 Januari 2006 - 00:54
Sylvia:
toch maar gelijk m'n op de gang uitgesproken voornemen waarmaken ;) Een hele goede vlucht woensdag! Ik ben nu al benieuwd naar je belevenissen in Indianapolis -
24 Januari 2006 - 00:59
Diana:
Hee Martin, in NL liggen de meesten hopelijk te slapen, maar hier lees ik weer met plezier je verhaaltje. Erg herkenbaar, ook de Canadezen (niet allemaal) vinden alles amaaaaazing. Goed dat je weer bent opgeladen voor je volgende avontuur. Vanuit Montréal, veel succes in Indiana!! -
24 Januari 2006 - 05:56
Regien:
H Martin,
Jammer dat het niet gelukt is je te zien...
Ik geniet volop van je epistels, dus hou me s.v.p. op de abonnementenlijst.
Veel plezier en succes in Indianapolis!
HaRtelijke gRoeten -
24 Januari 2006 - 08:41
Qui:
Hoi Mart, hoop dat je een goeie vlucht heb gehad! Succes met wennen en heel veel plezier alvast! Spreek je snel, kus Qui. -
24 Januari 2006 - 09:02
Oud-Flexer:
Heeeeey Martin,
Wens je een goede vlucht morgen, dat je daar net zo'n leuke tijd als in New York mag hebben ;)Ik blijf je blog volgen hoor!
Gr. Paul -
24 Januari 2006 - 09:17
Annelies:
Daar gaat mijn neefie weer in z'n uppie de grote wereld in!! Ik ga je wel missen hoor, zeker over 4 weken wanneer ik je moet missen bij de gezellige vastenavond en natuurlijk de familiereunie in mei!!! Ik wens je erg veel plezier en succes daaro! Liefs, Anne -
24 Januari 2006 - 09:26
Greke:
hee lieve marty,
jammer dat het afgelopen zaterdag niet meer gelukt is (werken tot 02.00 uur, wie bedenkt het?????). Wederom een hele fijne reis en maak je geen zorgen, volgens mij kan je de wereld aan dus waarom indianapolis niet?
kus -
24 Januari 2006 - 09:33
Janneke:
Veel succes daar!
xxx -
24 Januari 2006 - 11:16
Angela:
Ik wens je weer heel veel plezier daar. Hoewel het hier natuurlijk gezelliger is. Nog brute seks gehad trouwens die ene avond. Tsjonge jonge, de geilheid van jullie spatte alle kanten op man!
Kusje,
Angela -
24 Januari 2006 - 14:27
Charlot:
Het was gezellig als vanouds Martin! Heel veel plezier de komende tijd! *kuss* -
24 Januari 2006 - 15:35
Myra:
ik ga je missen!!
veel plezier!
kus myra -
25 Januari 2006 - 07:50
Jeanette:
Hallo Martin,
Het was goed je even te zien, alhoewel ons gesprekje kort was. Het is nu 8.50 op woensdagochtend en ja, naar Schiphol komen voor dat kopje koffie is niet mogelijk, maar ik drink er hier vanaf mijn werkplek eentje met je mee. Right now, as we speak. Goede reis, succes, veel plezier en tot horens. -
25 Januari 2006 - 13:46
Maya:
Martin! Voor het eerst sinds tijden weer eens mijn junkmail ingedoken...en daar was je. Heb ik je toch nog even gezien in het theater. Hele Goede Reis! --->zie mail. -
25 Januari 2006 - 13:49
...Maya:
eh..geen email. Zo dan maar...nogmaals ontzettend veel plezier, geniet, en succes! Ik ben benieuwd naar je verhalen. Sterkte met het verlies. X -
01 Februari 2006 - 07:17
RobSon:
Hey Martin,
Zoals van tevoren al gedacht: 8 uur ging niet lukken. Niet omdat het te vroeg was, maar omdat ik in alle haast, stress en andere nadelige omstandigheden een paper af moest maken... Nou, hoop dat je een goede reis hebt gehad en dat het onderzoek allemaal wil lukken!
C U Soon,
RobSon
P.s. Veel plezier met de baas van de hond van je baas! (klopt 'ie?) -
14 April 2006 - 12:04
Remydebats:
Holden Caulfield is een held!